4gamers.be

"Loot boxes veel vager dan trading cards"

Door YoniVL, 23-11-2017 14:10

Naar aanleiding van de heisa rond loot boxes en gokken in games hebben we een interview gehouden met Jonathan Huyghe, die als onderzoeker bij Mintlab, aan het Instituut voor Mediastudies van KULeuven, onderzoek deed naar het gok- en gamegedrag van jonge kinderen, een studie binnen projectoproep Verantwoord Spel van de Nationale Loterij. Wij vroegen hem onder andere naar zijn mening over de vergelijking die vaak wordt getrokken tussen trading cards en lootboxen. Hij zegt dat hij die link zeker ziet, maar dat het in games meestal vager is wat je krijgt.

"Als ik me niet vergis zal je altijd eenzelfde verdeling vinden van common/rare/legendary kaarten, die hetzelfde is in (bijna) elk boosterpack, met misschien shiny kaarten die volkomen random zijn. In iets als FIFA Ultimate Team of Clash Royale kisten is het veel vager waar je je aan kan verwachten", aldus Huyghe.

Hij pleit dan ook voor een duidelijk kader rond de verschillende vormen van in-game aankopen. "Loot boxes en FIFA-packs zijn anders dan een website als CS:GO Lotto of Futgalaxy. In de eerste zit je met een probleem van consumentenbescherming, waar een belangrijke rol is weggelegd voor de ouders, met eventueel een gedragscode voor de industrie, in het tweede geval zit je met gokken zonder licentie, waar de Kansspelcommissie in zou kunnen tussenkomen."

Het volledige interview met Jonathan Huyghe mag je binnenkort op de website verwachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.