4gamers.be

Fortnite cheater die wordt aangeklaagd blijkt 14-jarige, moeder niet blij

Door Jay, 27-11-2017 12:47, bron: https://www.resetera.com/threads/14-year-old-video-game-cheater-sued-mom-says-hes-a-scapegoat.8223/

Vorige maand raakte bekend dat Epic twee Fortnite cheaters voor de rechter sleept. Nu is naar buiten gekomen dat een van de twee cheaters een 14-jarige is en blijkbaar is zijn moeder niet blij met de actie van Epic. Ze heeft de rechtbank een brief gestuurd waarin ze haar beklag doet.

De moeder meldt heel wat zaken om te beargumenteren dat Epic helemaal geen zaak heeft tegen haar zoon. Zo zou in de gebruiksvoorwaarden van Fortnite staan dat minderjarigen toestemming moeten hebben van hun ouders om te mogen spelen, maar die toestemming zou de moeder nooit gegeven hebben. Of dat dan de schuld is van Epic is natuurlijk nog maar de vraag.

Verder doet de vrouw ook haar beklag over de aard van de rechtszaak. Epic beweert namelijk dat het omwille van cheaters inkomsten misloopt, maar de moeder wijst erop dat Fortnite een free-to-play game is en dat Epic dus eerst maar eens moet bewijzen in hoeverre het dan echt inkomsten misloopt. Op zich lijkt dat echter niet zo moeilijk voor Epic. Cheaters doet gewone spelers namelijk afhaken, een punt dat de rechtbank waarschijnlijk wel zal begrijpen en als spelers afhaken, loopt men ongetwijfeld ook inkomsten mis.

Ook vindt de moeder het niet kunnen dat de cheaters zelf worden aangepakt, in plaats van de websites die de cheats voorzien. Als dusdanig zou haar zoon als zondebok worden gebruikt terwijl de echte verantwoordelijken ongestraft blijven. Eerder bleek echter al dat de twee cheaters als een soort support staff gelinkt zijn aan de cheating provider. Daarnaast heeft Epic ook gewoon het recht om cheaters alsnog persoonlijk aan te pakken.

Naast dit alles is er ook nog wat te doen omtrent het feit dat een van de twee beklaagden blijkbaar dus 14 jaar oud is. Hoewel het ongebruikelijk is een minderjarige zo voor de rechter te slepen, is het niet onmogelijk. Veelal worden de ouders dan wel verantwoordelijk gesteld.

Al bij al is het natuurlijk goed te begrijpen dat de moeder in kwestie niet blij is met het feit dat haar zoon door Epic wordt aangeklaagd, maar of de rechtbank onder de indruk is van de punten die ze aanhaalt is nog maar de vraag. Ook is het de vraag of de moeder met haar brief aan de rechtbank vraagt om de zaak te laten vallen. Als de rechtbank de brief zo interpreteert, zal Epic om een antwoord gevraagd worden, dus dan moet Epic aangeven waarom het vindt dat de zaak wel moet doorgaan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.