4gamers.be

Nieuwe X-Files game op komst

Door Jay, 29-11-2017 10:22

FoxNext, de begin dit jaar nieuw opgerichte afdeling van 21st Century Fox voor het maken van games en interactieve ervaringen, heeft The X-Files: Deep State aangekondigd. De nieuwe X-Files game verschijnt begin 2018 voor iOS, Android en Facebook. De laatste officiĆ«le X-Files game dateert van 2004, toen The X-Files: Resist or Serve verscheen voor PS2.

Hoewel een X-Files game op zich natuurlijk goed klinkt, doen de platformen bij heel wat gamers waarschijnlijk al alarmbelletjes afgaan. Ook andere details over de game doen niet meteen vermoeden dat dit de game is waar fans op zitten te wachten. The X-Files: Deep State is namelijk een free-to-play "mystery investigation" avontuur dat zich eerder op de casual speler richt. Het lijkt een combinatie te zijn van een interactive novel en hidden object game. Ook lijkt het iconische duo Mulder en Scully niet meteen een prominente rol te spelen.

In Deep State kruipen spelers in de huid van een niet bij naam genoemde FBI-agent(e) en werken ze samen met Agent Dale om mysterieuze misdaden te onderzoeken waarvoor geen natuurlijke verklaring mogelijk lijkt. Concreet moet je dan omgevingen onderzoeken om aanwijzingen te vinden, puzzels op te lossen, getuigen te ondervragen en meer.

Qua verhaal speelt Deep State zich af in de lente van 2010, wat de game tussen seizoen 9 en seizoen 10 van de serie plaatst. Er wordt gefocust op een buitenaardse invasie en samenzweringen binnen de overheid.

Natuurlijk zal Deep State als free-to-play game ook microtransacties bevatten, maar wat die precies zullen brengen is nog niet bekend. Wel is het zo dat nieuwe zaken op maandelijkse basis vrijgegeven worden. Mogelijk zal je die (sneller) kunnen ontgrendelen via microtransacties.

Concreet verschijnt The X-Files: Deep State op 3 januari 2018, wanneer het 11de seizoen van The X-Files wordt gelanceerd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.