4gamers.be

Hawaiiaans poiticus: wetgeving rond loot boxes is 'slippery slope'

Door YoniVL, 01-12-2017 13:46, bron: gamesindustry

Een week geleden kwamen we met het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse staat Hawaï wetgeving wilde doorvoeren om loot boxen te verbieden voor minderjarigen. Nu heeft Sean Quinlan, een politicus uit diezelfde staat, laten verstaan dat hij daar geen voorstander van is. Volgens hem moet de industrie zelf loot boxen reguleren en is het vormen van wetgeving rond de problematiekk een 'slippery slope'. Hij vindt dat de kans groot is dat de regering te veel controle zal gaan uitvoeren als dit soort wetgeving wordt doorgedrukt in de private sector. Hij is wel voorstander van een nieuwe rating die kinderen moet beschermen en die duidelijk moet maken dat er kansspelelementen in een game zitten.

Reacties

 • Bloodywolf

  >Volgens hem moet de industrie zelf loot boxen reguleren

  Goh, is het niet toevallig dat de game industrie recent nog een organisatie voor dit soort dingen heeft opgericht met vele 'game industrie veteranen' in het bestuur die bijna allemaal in de probleem bedrijven werken? Die zouden kunnen helpen.

  • Geplaatst op 2017-12-01 om 14:50
 • Howdy Bloodywolf

  Gelukkig wonen wij niet op Hawaii, maar in de Europese Unie. Laten we hopen dat "onze" politici het wel aandurven om de(r)gelijke wetgeving op te zetten.

  "Hij is wel voorstander van een nieuwe rating die kinderen moet beschermen en die duidelijk moet maken dat er kansspelelementen in een game zitten."

  Enerzijds zou je kunnen zeggen dat ontwikkelaars niet zitten te wachten op een 21+ rating, maar ik denk dat ze daar mogelijk niet eens zozeer mee zullen zitten, als de groep van 21+ de grootste uitgaven doet.

  • Geplaatst op 2017-12-01 om 18:06
 • jersy Howdy

  Onze politici hun verantwoordelijk nemen

  Moehaahahahahhahhahahha
  Nice one :’)
  Dat zijn diezelfde politici die een pesticide waarvan bewezen is dat die giftig en kankerverwekkend, nog een licentie van 5 jaar geven
  Maar geen nood, onze belgische toppers hebben het opgelost
  Je mag die pesticide als particulier kopen MAAR je mag het niet gebruiken ... kopen mag, maar gebruiken niet

  Dus ja, ik ben heel zeker dat onze politici hun verantwordelijkheid zullen nemen :’))))

  • Geplaatst op 2017-12-01 om 23:18

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.