4gamers.be

China krijgt Nintendo games op Nvidia Shield

Door Jay, 05-12-2017 11:06

Update: nog wat extra informatie die niet onbelangrijk is. De Wii-games zouden naar de Nvidia Shield gestreamed worden. Het gaat dus niet om zuivere ports.


Begin dit jaar al was er een gerucht over een samenwerking tussen Nvidia en Nintendo voor de Chinese markt en dat gerucht is nu bevestigd. Nvidia zal een speciale versie van zijn Nvidia Shield op de Chinese markt brengen. Het gaat daarbij om heel China, dus niet enkel de speciale regio van Hongkong, waartoe internationale spelers zich vaak beperken.

Uniek aan de Chinese versie van de Nvidia Shield is ondersteuning voor verschillende Nintendo Wii games. Momenteel zijn Super Mario Bros. Wii, Punch-Out!!, The Legend of Zelda: Twilight Princess en Super Mario Galaxy reeds bevestigd.

In hoeverre deze games ook beschikbaar zullen komen voor andere versies van de Nvidia Shield valt nog af te wachten, maar al bij al lijkt die kans klein. De samenwerking tussen Nvidia en Nintendo lijkt exclusief voor China te gelden, vermoedelijk omdat beide partijen zich zo makkelijker kunnen nestelen in de Chinese markt. Buiten China is zo'n samenwerking niet nodig omdat Nintendo buiten China reeds eigen hardware verkoopt. Wat dit voorts kan betekenen voor backwards compatibility voor de Nintendo Switch valt ook nog af te wachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.