4gamers.be

Oeps, iemand bij EA wilde geen 10 dollar betalen ...

Door Jay, 13-12-2017 12:25

De heisa rond het progressiesysteem, de loot boxes en microtransacties van Star Wars Battlefront II blijft EA achtervolgen. Iemand bij EA wilde blijkbaar geen 10 dollar neertellen voor een uitgebreidere service van SteamSpy, een platform dat heel wat Steam data verzamelt en presenteert, en de persoon in kwestie besloot dan maar om een eerder dubieuze methode te gebruiken om aan de data te geraken.

Concreet merkten ze bij SteamSpy op dat iemand dagen na elkaar elke dag opnieuw heel wat data van SteamSpy trachtte binnen te halen door zogenaamde crawlers op de website los te laten. Die gaan heel de website af op zoek naar de gewenste informatie. Het probleem met zulke crawlers is echter dat ze nogal belastend kunnen zijn voor de website in kwestie, net als een DDOS-aanval. De verdachte activiteit deed dan ook telkens een DDOS-alarm afgaan, waarna ook actie kon ondernomen worden.

Bij SteamSpy dachten ze aanvankelijk dat het misschien om een kleine indie studio ging die de data wilde binnenhalen, maar de logs toonden dat de activiteit van bij EA kwam. Het is natuurlijk nogal ironisch dat een groot bedrijf als EA geen 10 dollar wil neertellen voor een Enthusiast account bij SteamSpy, waardoor data exports zonder problemen mogelijk zijn, terwijl het blijkbaar wel verwacht van spelers dat ze toe zouden geven aan loot boxes en microtransacties.

Dit gezegd zijnde is het waarschijnlijk wel zo dat EA als geheel op zich hier niet echt voor verantwoordelijk gesteld kan worden. Het is onduidelijk wie bij EA hier precies achter zit, maar mogelijk gaat het om een stagiair die met een eigen projectje bezig was. Een echte data analist bijvoorbeeld zal zelden of nooit op een dergelijke manier te werk gaan. Iemand van bij EA zelf wees er voorts ook op dat er momenteel een hackathon aan de gang is bij EA, en dat mogelijk een van de deelnemers erachter zit.

Hoe dan ook: iemand bij EA wilde dus geen 10 dollar neertellen voor de extra functionaliteit om data te exporteren en die ironie is de gaming community niet ontgaan. Bij SteamSpy hebben ze inmiddels beslist om gebruikers met een EA e-mailadres tot het einde van het jaar een gratis Enthusiast account te geven.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.