4gamers.be

Virtual reality achter het stuur: Ubisoft werkt samen met Renault

Door Jay, 19-12-2017 09:57

Ubisoft en Renault hebben de handen in elkaar geslagen om autoritjes van de toekomst op te smukken met behulp van virtual reality. Auto's hebben meer en meer technologie aan boord, waardoor ze niet alleen autonoom kunnen rijden, maar waardoor ze ook over heel wat data beschikken en met die data kan Ubisoft aan de slag. De data wordt verwerkt en visueel vertaald in virtual reality, wat nieuwe settings creëert die aansluiten bij de route die je effectief volgt.

De bedoeling is om autorijden in de toekomst wat minder saai te maken en er een visueel interessantere ervaring van te maken. Vooralsnog lijkt dit echter nog niet voor meteen te zijn. Hoewel het technologisch waarschijnlijk wel kan, laat de wetgeving omtrent zelfrijdende auto's dit vaak nog niet toe voor de "bestuurder", hetgeen op dit moment natuurlijk ook niet geheel onlogisch is aangezien de evolutie richting zelfrijdende auto's al bij al nog in de kinderschoenen staat.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.