4gamers.be

Microsoft kopieerde reclameconcept van fan

Door Jay, 02-01-2018 11:50, bron: https://www.reddit.com/r/PUBATTLEGROUNDS/comments/7md8oz/remember_my_xbox_one_ad_concept_microsoft_just/drtsu8c/

Op 26 december plaatste Microsoft een advertentie online voor de Xbox One-versie van PlayerUnknown's Battlegrounds. Op zich niets mis mee natuurlijk, ware het niet dat het concept voor de reclame niet door Microsoft zelf (of een ingehuurd reclamebureau) bedacht werd. Het concept werd twee maanden eerder namelijk bedacht door een zekere macsterr, die het via Reddit de wereld instuurde. Vermoedelijk heeft iemand bij Microsoft dat concept gezien en het in een iets andere vorm online gegooid ter promotie van PUBG. Dit gebeurde zonder enige vermelding van de originele bedenker, die naar eigen zeggen ook niet werd gecontacteerd door Microsoft.

Inmiddels heeft Microsoft de reclame in kwestie offline gehaald en Larry "Major Nelson" Hryb, zeg maar het gezicht van Xbox, heeft laten weten dat de zaak onderzocht wordt. Men zou ook contact hebben met macsterr om de kwestie te bespreken. Wie weet krijgt hij wel een baan aangeboden?

concept van macsterr

versie van Xbox

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.