4gamers.be

Pokémon GO wordt dit jaar ook in China gelanceerd

Door Jay, 03-01-2018 12:15

In de tweede helft van dit jaar kunnen ze ook in China aan de slag met Pokémon GO. De mobiele game is er momenteel nog verboden, net als veel andere buitenlandse games die gebruik maken van geografische data. De Chinese overheid vreest namelijk voor spionage en dergelijke en dus is het een kwestie van nationale veiligheid. Nu heeft Pokémon GO echter groen licht gekregen en dat heeft waarschijnlijk te maken met de samenwerking tussen Niantic en een lokale uitgever, NetEase. Of ook aan de game zelf iets verandert voor de Chinese markt, valt nog af te wachten.

Dat Pokémon GO een goudmijn is, was al snel duidelijk toen de game werd gelanceerd in de zomer van 2016. Hoewel de hype inmiddels wat afgenomen is, zijn er nog steeds miljoenen spelers. De Chinese markt aanboren zal ongetwijfeld weer voor een boost zorgen, niet alleen qua spelersaantallen maar ook qua inkomsten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.