4gamers.be

Cree Nation niet blij met afschildering van hun leider in Civilization VI

Door Jay, 08-01-2018 12:04, bron: cbc

Onlangs werd Poundmaker onthuld als de leider van de Cree in de Rise and Fall uitbreiding voor Civilization VI. De Cree zijn een zogenaamde First Nation, een term die gebruikt wordt om te verwijzen naar de oorspronkelijke inheemse bevolking van Canada. Hoewel de leiding van de huidige Cree Nation aanvankelijk positief stond tegenover de inclusie van een van hun grote leiders in de game, is er nu vooral kritiek te horen omwille van de wijze waarop Poundmaker in de game verwerkt is.

Poundmaker stond vooral bekend als de man die zorgde voor vrede tussen de Cree en de Blackfoot. Later zorgde hij ook voor een vredesverdrag met de Canadese overheid. De man is dus vooral een vredestichter. Civilization blijft echter een game met als doel het veroveren van de wereld, en bij de Cree Nation zijn ze niet blij dat ook Poundmaker in die context wordt gedrukt. Op die manier ontstaat volgens de Cree namelijk de indruk dat de First Nations dezelfde veroveringsdrang hadden als de kolonisten. "Dit is totaal niet in overeenstemming met onze traditionele waarden en kijk op de wereld," vertelt Milton Tootoosis, hoofd van de Cree Nation.

Volgens Tootoosis had 2K Games, dat achter de Civilization reeks zit, formeel contact moeten zoeken met de Cree community, en tabak moeten aanbieden en met de ouderen moeten praten. Niemand van de First Nations zou echter gecontacteerd zijn omtrent het project.

Hoewel men dus niet echt tevreden is met de manier waarop Poundmaker in Civilization VI geïmplementeerd wordt, ziet men ook een mogelijk positief effect van het spel. Momenteel tracht de Cree Nation namelijk om een veroordeling van Poundmaker (wegens verraad na de North-West Resistance in 1885) ongedaan te maken. Men hoopt dat de game daar mogelijk een bijdrage toe kan leveren, al vreest men ook dat het omgekeerde zou kunnen gebeuren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.