4gamers.be

Valve trekt zich terug uit Filipijns Dota 2 toernooi wegens drugscontrole

Door Jay, 08-01-2018 12:20, bron: https://compete.kotaku.com/valve-removes-tournaments-major-status-because-it-will-1821811752

Valve heeft zich teruggetrokken uit een Filipijns Dota 2 toernooi. Het Galaxy Battles toernooi is daardoor niet langer een Major toernooi, waardoor het automatisch minder interessant is voor teams om aan deel te nemen. Virtus.Pro bijvoorbeeld heeft al gezegd niet meer te zullen deelnemen.

De reden waarom Valve zich niet meer aan het toernooi koppelt moet gezocht worden bij het anti-drugsbeleid van de Filipijnse regering. De harde aanpak van de regering zorgde al voor heel wat doden onder gebruikers en dealers. Vaak worden ze ontvoerd, gemarteld en vermoord door knokploegen van de regering en politie, al wordt hun betrokkenheid officieel natuurlijk ontkend. De president van de Filipijnen liet ook al meermaals weten dat hij er geen problemen mee heeft als druggebruikers vermoord worden.

Nu is het zo dat deelnemers aan dergelijke toernooien verplicht een drugscontrole moeten ondergaan. Concreet wordt gecontroleerd op marijuana en crystal meth. Op zich is dat waarschijnlijk niet eens het probleem voor Valve, maar gezien het "huidige klimaat" in de Filipijnen was het volgens Valve niet raadzaam om zich nog langer aan het toernooi in kwestie te verbinden. Niet alleen de privacy maar ook de veiligheid van spelers zou in het gedrang kunnen komen, al is het wel weinig waarschijnlijk dat de Filipijnse overheid buitenlanders op dezelfde manier zal aanpakken als de eigen inwoners.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.