4gamers.be

HTC Vive Pro aangekondigd met hogere resolutie en meer

Door Jay, 09-01-2018 09:35

HTC en Valve hebben de HTC Vive Pro aangekondigd, een "premium" virtual reality headset die een hogere resolutie heeft dan de originele HTC Vive, evenals geïntegreerde headphones en meer.

HTC Vive Pro: nieuw en beter

Concreet beschikt de HTC Vive Pro over twee OLED-schermen die een gecombineerde resolutie hebben van 2880 x 1600 en dat bij 615PPI. Dat zijn 78% meer pixels en 37% meer PPI tegenover de originele HTC Vive, die een resolutie van 2160 x 1200 had. Het field of view is echter hetzelfde gebleven, namelijk 110 graden.

Verder beschikt de HTC Vive Pro over geïntegreerde headphones met ingebouwde amplifiers, bedoeld om een rijker geluid af te leveren, wat de ervaring ten goede komt. De hoofdband is vernieuwd, evenals het gezichts- en neuskussen, waardoor het comfort verbetert en er minder licht binnen komt in de headset. Aan de voorkant is de nieuwe headset ook minder zwaar dan de originele HTC Vive. Er zijn ook twee ingebouwde microfonen met actieve noise cancellation en twee camera's aan de voorkant, ideaal voor betere tracking en mixed en augmented reality in plaats van enkel virtual reality.

Draadloos

Naast de HTC Vive Pro is ook een draadloze adapter aangekondigd om de HTC Vive Pro en HTC Vive draadloos te kunnen gebruiken. De adapter wordt in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd.

Viveport VR

Ook werden enkele UI updates aangekondigd. Zo wordt Vive Video opnieuw ingekleed en wordt de Viveport digital store vervangen door de Viveport VR interface. Die brengt een volledige VR-ervaring, gebaseerd op een futuristische luchthaven. In essentie zit je nog steeds doorheen thumbnails te navigeren, maar het geheel errond is wat meer ingekleed. Zowel de nieuwe Vive Video als Viveport VR zijn nu beschikbaar in bèta.

Release en prijs

Over releasedata en prijskaartjes voor dit alles is nog niets bekend. Concrete details zouden "soon" volgen, maar op basis van de specs is al duidelijk dat het niet goedkoop zal zijn. De nieuwe HTC Vive Pro is wel backwards compatible met de oudere tracking units en controllers, dus die moeten niet opnieuw gekocht worden als je die al hebt. Verwacht wordt dat het prijskaartje, afhankelijk van het concrete pakket, al snel in de buurt van 1000 euro zal liggen voor de headset en eventuele accessoires, los van de draadloze adapter.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.