4gamers.be

Tyler1 mag weer League of Legends spelen, breekt Twitch record

Door Jay, 09-01-2018 14:03

Er is weer een beetje Twitch geschiedenis geschreven. Na twee jaar mag Tyler1 namelijk weer League of Legends spelen en dat zorgde gisteren meteen voor een nieuwe record.

Tyler1 is een streamer die erg berucht is omdat hij in League of Legends erg toxisch was en games soms bewust vanaf het begin saboteerde voor zijn teamgenoten. Dat komt natuurlijk wel vaker voor in League of Legends, maar bij Tyler1 liep het werkelijk de spuigaten uit. Het leverde hem veel kijkers op, maar Riot Games kon er niet mee lachen. Meer dan 20 van zijn accounts werden permanent verbannen en dus kon hij geen League of Legends meer spelen, of toch niet al streamend, omdat hij "banned for life" was. Zelf zei hij echter dat hij nu zijn lesje wel geleerd had, en dat hij ook actief zijn best deed om te tonen dat hij niet meer de Tyler1 van vroeger was. Fans en hijzelf vroegen Riot Games regelmatig om hem een nieuwe kans te geven, maar lang zonder succes, tot onlangs dus.

Gisteren begon Tyler1 voor het eerst in twee jaar weer League of Legends te streamen en dat zorgde voor heel wat kijkers op Twitch. Binnen enkele seconden had de stream al 80.000 kijkers, waardoor Twitch het al even moeilijk kreeg. Het aantal kijkers klom al snel richting de 200.000 en 300.000, met een piek rond de 386.000. Het vorige record voor een individuele stream, dus niet in het kader van een evenement, stond op naam van Lee "Faker" Sang, door velen beschouwd als de beste League of Legends speler ooit. Hij begon in februari 2017 te streamen op Twitch en wist meteen 245.000 kijkers te lokken. De beste persoonlijke streams schommelen doorgaans rond de 30.000 gelijktijdige kijkers.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.