4gamers.be

Nintendo klaagt Japans mobile bedrijf Colopl aan

Door Jay, 10-01-2018 14:11, bron: https://www.resetera.com/threads/nintendo-sues-japanese-mobile-game-company-colopl-for-40m.15420/

Nintendo sleept het Japanse mobile gaming bedrijf Colopl voor de rechter. Het bedrijf zou 5 patenten van Nintendo schenden, waaronder een patent op het gebruiken van een touchscreen voor het aansturen van een joystick. Nintendo eist 40 miljoen dollar.

De exacte aard van de patenten in kwestie en de rechtszaak op zich is vooralsnog wat onduidelijk. Het patent van de joystick heeft waarschijnlijk betrekking op de virtuele joystick die tegenwoordig vaak gebruikt wordt in mobile games en die gecontroleerd kan worden via het touchscreen. Dat Nintendo hier een patent op heeft, is niet zo verwonderlijk. Het concept van de virtuele joystick werd namelijk voor het eerst gebruikt in Super Mario 64 DS, dat in 2014 verscheen als launch game voor de Nintendo DS, een handheld die nog voor de eerste iPhone verscheen.

Wel is het vreemd dat Nintendo er nu plots een zaak van maakt, dus mogelijk is er meer aan de hand. Het is niet bekend of andere ontwikkelaars Nintendo betalen om het patent te mogen gebruiken, hetzij cash hetzij in de vorm van een samenwerkingsverband of uitwisseling van patenten. Als dat het geval is, zou het kunnen dat Colopl weigerde om zo'n overeenkomst te sluiten, waardoor Nintendo in actie schiet en naar de rechter trekt. Ook is het mogelijk dat Nintendo deze zaak begint om de uitkomst ervan te gebruiken om ook andere bedrijven aan te pakken of te dwingen tot een regeling voor het gebruik van het patent.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.