4gamers.be

ESA veroordeelt uitspraak van Trump over "shithole countries"

Door Jay, 12-01-2018 13:34

De Entertainment Software Association (ESA), een Amerikaanse vereniging die de belangen van ontwikkelaars en uitgevers verdedigt, heeft de uitspraak van president Donald Trump over "shithole countries" veroordeeld. Trump zou die woorden in de mond hebben genomen tijdens een vergadering over een immigratiemaatregel waarbij aan illegale immigranten, die als kind naar de VS zijn gebracht, een legale status zou worden toegekend.

De maatregel zou betrekking hebben op Haïti en andere Afrikaanse landen, en Trump zou de vraag hebben gesteld waarom mensen van deze "shithole countries" toegelaten zouden moeten worden in de VS, in plaats van mensen uit bijvoorbeeld Noorwegen. Hij zou zich ook de vraag gesteld hebben waarom ze in de VS mensen uit Haïti zouden willen hebben.

De woorden van Trump zorgden opnieuw voor heel wat reacties en ook de ESA kwam met een mededeling naar buiten om de uitspraken te veroordelen. "De grootsheid van Amerika is gebouwd op onze diversiteit," klinkt het. "De weerzinwekkende commentaren van de president ondermijnen de funamentele waarden van wie we zijn als land. In onze maatschappij is er geen plaats voor dit soort van achterhaald denken, en we veroordelen het op de sterkst mogelijke wijze."

Een strenge reactie dus van de ESA, maar wel een die in de lijn ligt met eerdere standpunten van de organisatie, die ook gel gekant was tegen inreisbeperkingen die Trump wilde implementeren. Gezien de aard van de gaming industrie, waarin heel wat buitenlands talent actief is, geen onlogisch standpunt dus. Over de belastingshervorming van Trump was de ESA overigens wel erg te spreken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.