4gamers.be

Dit jaar verschijnt eerste mind-controlled virtual reality game

Door Jay, 15-01-2018 10:16, bron: https://spectrum.ieee.org/semiconductors/devices/the-first-mindcontrolled-vr-game-will-hit-arcades-in-2018

Dit jaar nog zou een eerste mind-controlled virtual reality game verschijnen, zij het enkel in bepaalde arcadehallen. De game, Awakening, maakt gebruik van een hoofdband die de EEG-signalen van de speler meet. De hersenactiviteit kan zo gebruikt worden om dingen in de game te doen en te laten gebeuren.

In Awakening wordt de speler als kind wakker in een onderzoeksinstelling van de overheid. De speler ziet verschillende voorwerpen, die hij of zij kan laten zweven en ronddraaien gewoon door eraan te denken. Het voorwerp in kwestie kan dan ook naar een spiegel gegooid worden om die te verbrijzelen, opnieuw gewoon door zich erop te focussen.

Of de technologie echt goed zal werken, valt natuurlijk nog af te wachten, maar dergelijke ontwikkelingen zijn alvast veelbelovend voor de toekomst.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.