4gamers.be

Quantic Dream beschuldigd van seksisme, racisme en meer

Door Jay, 15-01-2018 14:22, bron: eurogamer

Quantic Dream, de Franse studio die we kennen van onder meer Heavy Rain en het nog te verschijnen Detroit: Become Human, wordt ervan beschuldigd een toxische werkcultuur te hebben. Ook seksisme en racisme zouden er aanwezig zijn en openlijk tot uiting komen, niet in het minst vanuit de leiding van de studio.

Uit verschillende getuigenissen zou blijken dat het allerminst prettig werken is bij Quantic Dream. Game director David Cage, een van de topmensen van de studio, zou bekend staan als "Papa", "God" en "Sun King". Hij zou zich ongepast gedragen naar vrouwelijke werknemers toe en werknemers dwingen om lange uren te kloppen. Toen men in de studio naar beelden van een overval keek, zou hij een Tunesische werknemer hebben gevraagd of het om een neef van hem ging. Guillaume de Fondaumière, een andere topman, zou vrouwelijke werknemers op feestjes iets te gretig kussen geven, in die zin dat hij meer contact zou maken dan gepast wordt geacht bij de typisch Franse "la bise" begroetingsritueel, waarbij kusjes in de lucht worden gegeven.

Vanuit Quantic Dream wordt elke beschuldiging formeel ontkend. Ook David Cage bijt van zich af. "Wil je het over homofobie hebben? Ik werk met Ellen Page, die voor LGBT-rechten vecht. Wil je het over racisme hebben? Ik werk met Jesse Williams, die in de VS vecht voor burgerrechten ... Beoordeel me op mijn werk."

Of dit alles nog een staartje krijgt, valt nog af te wachten, maar de kans is groot van wel. Quantic Dream liet namelijk weten dat het waarschijnlijk klachten zal gaan indienen.

David Cage

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.