4gamers.be

PUBG: 120 cheat providers gearresteerd in China

Door Jay, 16-01-2018 14:02, bron: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-16/tencent-cracks-down-on-cheats-in-world-s-top-selling-video-game?

In China zijn 120 cheat providers gearresteerd. Dat gebeurde met de hulp van Tencent, waarmee PUBG Corp in zee is gegaan om de game in China van de grond te krijgen. Vaak worden de cheats gepromoot via de leaderboards van de game zelf. In de top 10 zijn vaak cheaters terug te vinden die een QQ-code in hun naam hebben. QQ is een Chinese chat service, langs waar geïnteresseerden dan in contact kunnen komen met cheat providers. QQ is eigendom van Tencent, dus met hun medewerking konden heel wat cheat providers worden opgespoord en gearresteerd.

Wat er precies met de cheat providers zal gebeuren, is nog niet bekend, maar mogelijk zal Tencent hen aanklagen. In dat geval hangt hen niet alleen een stevige boete maar ook een gevangenisstraf van 5 jaar of langer boven het hoofd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.