4gamers.be

Twitch sluit overeenkomst met grote YouTubers van Disney

Door Jay, 19-01-2018 11:53

Streaming platform Twitch, dat zich voornamelijk focust op gaming livestreams maar dat tegenwoordig ook uitbreidt in andere segmenten, heeft een overeenkomst gesloten met vier grote YouTubers van het Disney Digital Network, dat voorheen bekend stond als Maker Studios. Het gaat om Markiplier, Jacksepticeye, Strawburry17 en LuzuGames, die samen op YouTube meer dan 44 miljoen subscribers hebben. De vier zullen livestreamen via Twitch en exclusieve content voor het platform maken.

Door de overeenkomst, waar waarschijnlijk wel wat geld mee gemoeid is, lijkt Twitch meer de concurrentie te willen aangaan met YouTube. Hoewel livestreams het kernpunt van Twitch blijven, wordt ook meer en meer geïnvesteerd in "produced" content. Dit is van tevoren opgenomen content die wordt geüpload voor kijkers, net als bij YouTube. Twitch geeft hier nog een eigen draai aan door videomakers de optie te geven dergelijke content in première te laten gaan in de vorm van een ingeplande livestream, waarbij het publiek de content in kwestie als eerste live kan bekijken, waarna de video in kwestie on demand beschikbaar wordt gesteld.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.