4gamers.be

Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones

Door YoniVL, 29-01-2018 15:28

Assassin's Creed Origins - The Hidden Ones

[gespeeld op PS4]


In de uitbreiding The Hidden Ones leert Bayek vier jaar na de gebeurtenissen in Assassin’s Creed Origins dat de wereld nog iets ingewikkelder in elkaar zit dan hij dacht. The Order of the Ancients leek immers verslagen, maar toont al snel dat je hun gedachtegoed niet zomaar kan vernietigen.

In The Hidden Ones wordt Bayek naar het schiereiland Sinaï gelokt door een aantal van zijn volgelingen. De Romeinen heersen er immers met ijzeren hand en de lokale bevolking verliest stilaan de moed om terug te slaan. Ondertussen worden heel wat religieuze monumenten door de Romeinen afgebroken voor hun materialen, wat de sfeer bij de bevolking nog wat bedrukter maakt.

Het is dan ook aan Bayek om de Romeinse generaal Rufio uit te schakelen. Die laat zich echter nooit zien in Sinaï en laat het werk over aan zijn drie luitenants. Je eerste taak is dan ook het uitschakelen van die drie heerschappen, om zo Rufio naar Sinaï te lokken.

Het verhaal van The Hidden Ones volgt zo ongeveer hetzelfde stramien als dat van de hoofdgame. Je krijgt een aantal doelwitten, die deel uitmaken van The Order of the Ancients, en het is aan jou om ze allemaal uit te schakelen. Bayek zal ondertussen ook leren dat de missie van The Hidden Ones nooit ten einde zal zijn en dat het belangrijk is om de ‘creed’ verder uit te bouwen. Dat niet iedereen zijn visie op dezelfde manier invult, zal hij jammer genoeg aan de hand van een harde les moeten leren.

Daarnaast zijn er in Sinaï opnieuw een aantal zijmissies te vinden die je ook nog een tijdje zullen bezighouden en waar je misschien wel opnieuw kennismaakt met een aantal oude bekenden. Als je alles wil uitspelen en ontdekken, dan zal The Hidden Ones je ongeveer vijf uur aan de praat houden, wat wij gezien het prijskaartje en het toevoegen van een volledig nieuwe regio zeker aanvaardbaar vinden.

Die nieuwe regio Sinaï is zeker niet zo indrukwekkend als de wereld van de hoofdgame, maar is ook geen teleurstelling. Sinaï bevat jammer genoeg geen grote, indrukwekkende stad, maar er is zeker en vast voldoende te doen en te ontdekken.

We waren wel onder de indruk van een aantal kampen die we ontdekten in de uitbreiding. Bij Ubisoft hebben ze zich hier en daar duidelijk eens uitgeleefd om een echt uitdagend kamp neer te zetten, waar je meer dan genoeg tegenstand zal vinden. Daar zijn we blij om, want eens je in de hoofdgame een bepaald niveau had gehaald, werd dat toch allemaal net iets te eenvoudig.

Conclusie

The Hidden Ones is meer van hetzelfde voor de fans van Assassin's Creed Origins en daar zijn we blij om. Het verhaal is misschien iets te veel een doorslag van het hoofdverhaal, maar daarnaast krijgen we wel een paar militaire kampen die net iets uitdagender zijn dan wat we al gewend waren.

Positief

  • Paar sterke militaire kampen
  • Meer Assassin's Creed Origins
Score
83/100

Negatief

  • Gelijkaardig verhaaltje
Grafisch
87%
Geluid
84%
Fun
82%
Gameplay
87%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.