4gamers.be

Battlefront II: microtransacties keren in loop van komende maanden terug

Door Jay, 31-01-2018 10:28, bron: https://twitter.com/saraheneedleman/status/958446434004688898

Blake Jorgensen, CFO van EA, heeft tegenover de Wall Street Journal laten weten dat microtransacties "in de loop van de komende maanden" zouden terugkeren in Star Wars Battlefront II. De microtransacties, die spelers de mogelijkheid gaf om met echt geld aan Star Cards te geraken, hetgeen hen een in-game voordeel kon opleveren, werden net voor de release uit de game gehaald en sindsdien is EA aan het zoeken naar een nieuw progressiesysteem, waar microtransacties mogelijk wel weer deel van kunnen uitmaken. De komst van het nieuwe progressiesysteem en de herintroductie van microtransacties hangt dan ook waarschijnlijk samen. Over dat nieuwe progressiesysteem zou pas in maart de eerste echte informatie komen. Welke optie EA in gedachten heeft voor microtransacties is niet bekend. Mogelijk zullen enkel cosmetische items verkregen kunnen worden, maar dat is nog niet zeker.

Verder raakte bekend dat van Star Wars Battlefront II het afgelopen kwartaal slechts 7 miljoen stuks verkocht werden. EA had nochtans gemikt op 10 miljoen stuks, hetgeen ook al een conservatieve verwachting was. De tegenvallende verkoop heeft volgens Jorgensen te maken met de controverse rond het progressiesysteem en de microtransacties. De impact op de cijfers is echter miniem, omdat men in de vooruitzichten al rekening had gehouden met minder opbrengsten.

Star Wars Battlefront II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.