4gamers.be

Billy Mitchell reageert, beweert dat scores legitiem zijn

Door Jay, 08-02-2018 10:02, bron: https://kotaku.com/billy-mitchell-breaks-silence-about-donkey-kong-high-sc-1822815818

Onlangs ontstond er ophef over de scores van Billy Mitchell, voormalig recordhouder in de arcadegame Donkey Kong en Donkey Kong Jr. Een analyse van het bewijsmateriaal zou namelijk hebben aangetoond dat de scores werden behaald met MAME, een emulator, en niet op een originele arcadekast. Omdat de emulator de mogelijkheid biedt om de game aan te passen en te knoeien met de scores, konden de scores van Mitchell niet langer erkend worden. Volgens Mitchell zelf, die nu eindelijk heeft gereageerd, zijn zijn scores echter wel legitiem.

Mitchell erkent om te beginnen wel dat de beelden die geanalyseerd werden, inderdaad afkomstig zijn van MAME. Hij insinueert echter dat die beelden niet de beelden zijn van de scores die hij behaald heeft in 2010. Volgens Mitchell bestaat er een video waarop duidelijk te zien is dat hij zelf de game speelt op een arcadekast. Hij zou zelf ook nog nooit op MAME gespeeld hebben. De video in kwestie zou volgens Mitchell destijds aan Twin Galaxies, de organisatie die de records controleert, gegeven zijn, maar blijkbaar is die video spoorloos.

"I’ve never even played MAME. I don’t have MAME loaded in my home. The film footage that he has, that Donkey Kong Forum moderator Jeremy Young has, shows MAME play. Now, I contend that if he gets the original tape, or he gets the original room shot, he will see that what I say is true. I’m not disputing what he says. What I’m disputing is the fact that I want him to have the original tape. And the fact of the matter is that that original footage was given to Twin Galaxies, Twin Galaxies has it or should have it, and if it’s anywhere other than Twin Galaxies, that’s a real problem."
 

Al bij al worden we hier niet veel wijzer van natuurlijk. Mitchell zegt eigenlijk dat ze zich bij Twin Galaxies baseren op de verkeerde beelden, maar de juiste beelden lijken spoorloos te zijn en ook Mitchell lijkt er niet (meer) over te beschikken. Hoe de hele puzzel precies in elkaar zit, zal verder onderzoek hopelijk nog uitwijzen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.