4gamers.be

In Duitsland wordt verbod op lootboxen overwogen

Door Jay, 08-02-2018 12:08, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-02-06-german-youth-protection-commission-investigates-loot-boxes

In Duitsland overweegt een commissie voor het beschermen van de jeugd een verbod op lootboxen. Het onderzoek komt er na een studie van de Universiteit van Hamburg, waarin duidelijk wordt dat games meer en meer gokelementen bevatten. Volgens de commissie is het mogelijk dat lootboxen reeds bestaande regulaties voor het beschermen van kinderen en jongvolwassenen overtreden, maar dat wordt dus verder onderzocht en op basis daarvan zullen dan mogelijk beslissingen worden genomen.

Duitsland is niet het enige land waar lootboxen van naderbij worden bekeken sinds de ophef rond het progressiesysteem van Star Wars Battlefront II. Ook in Belgiƫ, Nederlands, de VS, Groot-Brittaniƫ en Zweden worden lootboxen van naderbij bekeken. Telkens is wel enige voorzichtigheid geboden, want voor gaming media is het blijkbaar makkelijk om enigszins populistisch te roepen dat een of ander land lootboxen wil verbieden, terwijl het in werkelijkheid vaak ingewikkelder is. Soms gaat het gewoon om een politicus die een voorstel doet, of is het een commissie die een aanbeveling doet zonder dat die bindend is, of soms wil men regels verstrengen terwijl lootboxen niet per se verboden worden. In Zweden bijvoorbeeld zou men lootboxen als gokken willen bestempelen, maar daarmee worden lootboxen nog niet verboden natuurlijk, ze vallen dan enkel onder een strengere regeling.

Het is in dit geval onduidelijk welke bindende maatregelen de commissie in Duitsland eventueel kan nemen. Voor meer duiding kan je terecht bij onze eigen interviews met de Belgische Kansspelcommissie en een onderzoeker naar gokken in games.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.