4gamers.be

Ubisoft zet sterk in op games as a service, ook voor singleplayer games

Door Jay, 13-02-2018 10:14, bron: https://www.resetera.com/threads/ubisoft-has-2-unannounced-aaa-games-for-release-by-april-2019-hints-no-ac-this-year-in-favor-of-dlc.22860/

Ubisoft heeft een presentatie gehouden voor investeerders om hen op de hoogte te brengen van de financiële resultaten van het bedrijf en om vooruit te blikken op de toekomst. Zo werd gezegd dat men voor het komende fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2019, vier AAA-titels op de planning heeft staan. Twee daarvan zijn al bekend, namelijk The Crew 2 en Skull & Bones. De twee andere zijn nog niet bekend. Vermoed wordt dat het zou kunnen gaan om Watch_Dogs 3 en The Division 2, maar dat valt nog af te wachten.

Verder was duidelijk dat Ubisoft sterk inzet op "games as a service", niet alleen voor multiplayer games als Rainbow Six Siege en For Honor, waardoor die games op zichzelf een lange levensduur krijgen omdat ze constant nieuwe content krijgen in plaats van een echte sequel, maar ook voor singleplayer games, waarbij het volgens Ubisoft uiteindelijk winstgevender is om die games lange tijd te blijven voorzien van nieuwe content in plaats van elk jaar met een nieuwe game te komen. Daarvoor werd verwezen naar Assassin's Creed Origins, waarvoor men nog "amazing" DLC op de planning heeft staan. Waarschijnlijk laat Ubisoft de jaarlijkse releases van grote Assassin's Creed games dus definitief achter zich om in plaats daarvan bestaande games langer te blijven voorzien van grote en diverse DLC.

Assassin's Creed Origins screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.