4gamers.be

Ontslagen bij Mafia III ontwikkelaar Hangar 13

Door Jay, 16-02-2018 09:33, bron: https://kotaku.com/big-layoffs-hit-mafia-iii-developer-hangar-13-1823047167

Bij Hangar 13, de studio achter Mafia III, zijn ontslagen gevallen. Uitgever 2K bevestigde de ontslagen, maar noemde geen aantal. Volgens Kotaku zou het echter gaan om een aanzienlijk deel van de werknemers. 2K zegt dat de ontslagen er komen om ervoor te zorgen dat de middelen van de studio in overeenstemming zijn ontwikkelingsplannen op langere termijn. 2K helpt de getroffen werknemers naar eigen zeggen om te bekijken of ze elders bij 2K aan de slag kunnen.

Mafia III verscheen in oktober 2016 en deed het goed qua verkoop. Op de kwaliteit van de game zelf kwam wat meer commentaar. Het was de eerste game van Hangar 13, dat het afgelopen jaar bezig zou zijn geweest met het maken van prototypes om te bepalen wat het volgende project van de studio zou worden. Eén idee zou een third-person action game zijn geweest met een mechanisme waarbij je zou moeten vechten op basis van muziek, waarbij je moves tijdens het vechten ook liedjes zouden vormen. Door de herstructurering is het nu onduidelijk hoe het verder gaat met de projecten van de studio.

Mafia III screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.