4gamers.be

Civilization VI pakt seksistische personages aan

Door YoniVL, 16-02-2018 13:01, bron: eurogamer

Firaxis heeft laten weten dat het een aantal leiders in de nieuwe uitbreiding Rise and Fall van Civilization VI gaat aanpakken. Het kreeg immers de kritiek dat een aantal 'Hidden Agendas' van een aantal van die leiders nogal seksistisch waren. Twee van die Hidden Agendas hadden immers effect op de manier waarop personages andere leiders bekeken op basis van hun geslacht, waarbij ze positief stonden tegen mensen met het andere geslacht en negatief tegenover mensen met hetzelfde geslacht. Een aantal mensen vonden dat nogal een eenvoudige weergave van de wereld en dus denkt Firaxis nu aan een aanpassing. Hoe dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Naast de eenvoudige insteek van relaties tussen twee personen vonden heel wat spelers het ook irritant dat de twee Hidden Agendas niet omspeelbaar waren. Je bent nu eenmaal een man of een vrouw en daar kan je in de game weinig aan veranderen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.