4gamers.be

Gouverneur wijst met vinger naar games na school shooting

Door Jay, 16-02-2018 14:55, bron: https://arstechnica.com/gaming/2018/02/video-games-not-guns-to-blame-for-school-shooting-says-kentucky-gov/

Deze week vond in de VS weer een bloederige school shooting plaats. Daarbij vielen 17 slachtoffers. Zoals gewoonlijk zijn er de nodige woorden van medeleven, maar iedereen, niet in het minst politiekers, wil ook zijn of haar zegje doen over de oorzaak van dergelijke drama's. Het onderwerp van de Amerikaanse wapencultuur is dan nooit ver weg, maar ook zaken als de opvolging en ondersteuning van jongeren met psychische of andere problemen is een punt, terwijl er voorts hier of daar ook altijd wel iemand is die met een beschuldigende vinger naar games wijst. In dit geval is dat Matt Bevin, gouverneur van Kentucky.

De Republikeinse Bevin spreekt over games als onderdeel van een "culture of death" die gevierd wordt, en hij vraagt zich af het niet eens tijd wordt om daar iets aan te doen.

"Er zijn games die, ja, voor een volwassen publiek bedoeld zijn, maar kinderen spelen ze en iedereen weet het, en er is niets dat kinderen ervan weerhoudt ze te spelen. Ze vieren het afslachten van mensen. Er zijn games die het letterlijk nabootsen en mensen de kans geven om punten te scoren door exact datgene te doen wat deze studenten in scholen doen, waarbij je extra punten krijgt voor het afmaken van iemand die daar op de grond ligt en smeekt voor zijn leven."

"Dit zijn 'video games', en ze worden ons door de strot geramd onder het mom van vrije meningsuiting. Het is rotzooi. Het is hetzelfde als pornografie. Ze hebben mensen ongevoelig gemaakt voor de waarde van een mensenleven, voor de waardigheid van vrouwen, voor de waardigheid van het menselijke fatsoen. We oogsten hier wat we gezaaid hebben."
 

Toen Bevin gevraagd werd of hij gewelddadige games dan zou willen verbieden of meer toezicht van de ouders zou vragen, deed hij een oproep naar de gaming industrie zelf.

"Ik denk dat we moeten beginnen met eerlijk de vraag te stellen welke waarde deze dingen toevoegen. Waarom hebben we games nodig die, bijvoorbeeld, mensen aanmoedigen om mensen te vermoorden? Of het nu lyrics zijn, tv-shows of films, ik vraag de producenten van deze producten, deze games en films, om zichzelf de vraag te stellen welke bevrijdende waarde deze dingen hebben, buiten shockeren, buiten de hoop dat je er wat mee zal verdienen. Tegen welke prijs? Tegen welke prijs?"
 

Natuurlijk weten wij al langer dan vandaag dat het te kort door de bocht is om te zeggen dat games de oorzaak zijn van school shootings en andere drama's, net zoals het ook te kort door de bocht is om te zeggen dat wapens alleen en op zichzelf de oorzaak zouden zijn. Helaas worden dergelijke debatten vaak gepolariseerd gevoerd, waardoor de waarheid van het midden onderbelicht blijft en werken aan een oplossing ijdele hoop blijft.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.