4gamers.be

CSGO betting streamer klaagt Twitch aan wegens ban

Door Jay, 20-02-2018 15:33, bron: https://www.pcgamer.com/james-phantoml0rd-varga-sues-twitch-over-his-2016-suspension/?utm_content=buffereb05f&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamerfb

James "Phantoml0rd" Varga klaagt streaming platform Twitch aan omwille van een ban die hij kreeg in 2016. Dat had toen alles te maken met CSGO betting, waar toen heel wat rond te doen was toen bleek dat twee populaire CSGO YouTubers zelf eigenaar waren van een CSGO goksite die ze promootten, terwijl ze er alles aan deden om te laten uitschijnen dat ze heel toevallig bij de website in kwestie terecht gekomen waren. Iets gelijkaardigs gebeurde met Varga, die in nauwe schoentjes kwam te zitten toen bleek dat ook hij eigenaar was van een CSGO goksite die hij zelf promootte met frauduleuze praktijken.

Op basis van wat toen gebeurde besloot Twitch dus om het kanaal van Varga op te doeken, maar dat gebeurde volgens hem niet volgens het boekje. Hij had namelijk een contract met Twitch waarin stond dat hij schriftelijk op de hoogte moest worden gebracht van de reden voor de ban, en eveneens moest hij 30 dagen de tijd krijgen om de situatie recht te trekken. Dat gebeurde volgens Varga niet en bovendien zou Twitch vervolgens ook verwarrend hebben gecommuniceerd over de reden voor zijn ban. Vijf maanden na de ban zou iemand van Twitch namelijk gezegd hebben dat hij frauduleuze subscribers had, en dat zijn kanaal daarom gesloten was. Iets later dan weer werd gezegd dat hij te veel non-gaming content had, waaronder CSGO betting. Volgens Varga heeft hij zich wat dat betreft echter aan de regels van Twitch gehouden.

Varga vindt dat hij het slachtoffer is geworden van de ophef die er destijds was omtrent CSGO betting. Omdat zo'n content ook op Twitch werd uitgezonden, zocht Twitch volgens Varga een zondebok en dat is hij dan geworden. Twitch zou zijn kanaal echter onterecht hebben opgedoekt omdat de informatie omtrent zijn banden met de CSGO betting website die hij promootte van een derde partij kwam, en niet geverifieerd kon worden.

De ban leverde Varga natuurlijk de nodige slechte publiciteit op, en dat terwijl hij al problemen had omwille van de vermeende CSGO betting fraude. Omwille van die laster en het verlies aan inkomsten klaagt hij Twitch nu dus aan. Hij wil uiteraard een stevige schadevergoeding.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.