4gamers.be

Censuur in Discovery Tour van Assassin's Creed Origins

Door Jay, 22-02-2018 10:15, bron: https://www.rockpapershotgun.com/2018/02/21/assassins-creed-origins-discovery-tour-censors-all-the-nudey-statues/

Assassin's Creed Origins kreeg deze week de Discovery Tour update. Die voegt een educatieve mode toe aan de game waarbij je het spel kan verkennen via verschillende rondleidingen en zonder je zorgen te moeten maken om vijanden. Een mooi initiatief dus dat ook voor scholen en andere educatieve instanties interessant kan zijn, alleen jammer dat er blijkbaar wat censuur bij komt kijken.

Het blijkt namelijk dat Ubisoft heeft besloten om standbeelden in de Discovery Tour mode te voorzien van schelpen op de plaats waar je normaal borsten of andere geslachtskenmerken, zoals een penis, zou zien. Zo'n standbeelden waren natuurlijk schering en inslag tijdens de periode waarin Assassin's Creed Origins zich afspeelt, dus Ubisoft strooide met heel wat schelpen.

Blijkbaar wil Ubisoft niemand tegen de schenen schoppen omdat dergelijke naaktheid hier en daar niet gewaardeerd wordt, en wil men het op deze manier mogelijk maken om de Discovery Tour zonder problemen in alle educatieve milieus te gebruiken, al kan je je natuurlijk de vraag stellen of educatieve milieus die het tonen van borsten en penissen weren wel zo wenselijk zijn, en of in deze milieus überhaupt een game gebruikt zou worden. Opvallend is trouwens dat enkel standbeelden gecensureerd zijn. Schilderijen waarbij naakt te zien is, zijn bijvoorbeeld ongemoeid gelaten. Mogelijk is dat omdat die minder prominent aanwezig zijn.

"Discovery Tour werd gemaakt om zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden en achtergronden de mogelijkheid te geven om de verloren wereld van het oude Egypte te bezoeken en over diens geschiedenis te leren," laat Ubisoft in een reactie weten. "We hebben hand in hand gewerkt met opvoeders en academische instellingen om de content aan te passen zodat ze geschikt is voor elk publiek, inclusief jongere studenten, rekening houdend met culturele gevoeligheden die kunnen verschillen van land tot land."

Een optie voorzien om deze censuur in of uit te schakelen was natuurlijk een welgekomen oplossing geweest, maar het valt nog af te wachten of Ubisoft zo'n optie alsnog zal toevoegen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.