4gamers.be

Trump wijst na school shooting met vinger naar games en films

Door Jay, 23-02-2018 09:44

De school shooting die vorige week plaatsvond in de VS en die aan 17 mensen het leven kostte, blijft de politieke agenda van het land domineren. Het onderwerp van de Amerikaanse wapencultuur is dan nooit ver weg, maar ook zaken als de opvolging en ondersteuning van jongeren met psychische of andere problemen is een punt, terwijl er voorts hier of daar ook altijd wel iemand is die met een beschuldigende vinger naar games wijst. Vorige week al was dat een gouverneur en nu heeft ook president Trump, die ook al voorstelde om leekrachten te bewapenen, zelf gewelddadige games en films aangeklaagd.

Trump zei dat het misschien nodig is om eens te kijken naar wat jongeren te zien krijgen. Hij verwijst naar gewelddadige games en films, die volgens hem de gedachten van jonge mensen aantast en hun geest kneedt. Seksuele content is verboden voor kinderen, maar ze kunnen volgens Trump wel zonder problemen naar erg gewelddadige films kijken. Trump suggereert dat daar misschien eens een ratingsysteem voor moet komen, al wordt voor zover wij weten al rekening gehouden met de hoeveelheid geweld in games en films voor het bepalen van de rating. Wat dat betreft is het dan eerder een kwestie van toepassing. Het zijn immers vaak ouders die wel problemen hebben met seksuele content maar geen problemen hebben met gewelddadige content.

Natuurlijk weten wij al langer dan vandaag dat het te kort door de bocht is om te zeggen dat games de oorzaak zijn van school shootings en andere drama's, net zoals het ook te kort door de bocht is om te zeggen dat wapens alleen en op zichzelf de oorzaak zouden zijn. Helaas worden dergelijke debatten vaak gepolariseerd gevoerd, waardoor de waarheid van het midden onderbelicht blijft en werken aan een oplossing ijdele hoop lijkt, al zou de jongerenbeweging die nu aan de gang is in de VS misschien wel eens een doorbraak kunnen forceren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.