4gamers.be

Overwatch presenteert nieuwe hero en die komt bekend voor

Door Jay, 01-03-2018 14:02

Blizzard heeft de nieuwste hero voorgesteld voor Overwatch. Het gaat om Brigitte Lindholm, de dochter van Torbjörn. Ze is een tanky iron-clad support die gebruik maakt van een gelijkaardig schild als dat van Reinhardt, evenals van een Rocket Flail. Al haar abilities:

  • Rocket Flail: Brigitte’s melee weapon has an extended range, enabling her to strike multiple enemies with a single swing.
  • Repair Pack: Brigitte throws a Repair Pack that can heal an ally. Any healing over that ally’s maximum health provides them with armor instead.
  • Whip Shot: Brigitte throws her flail a long distance, dealing damage and knocking an enemy away from her.
  • Barrier Shield: Brigitte deploys a frontal energy barrier to absorb a limited amount of damage.
  • Shield Bash: Once her Barrier Shield is deployed, Brigitte can dash forward to stun an enemy.
  • Rally: Brigitte moves faster and provides all nearby allies with armor that lasts until it’s removed by damage.

Een nieuwe hero dus, maar daarom niet per se vernieuwend. Stew Chisam, president van Hi-Rez Studios, liet via Twitter namelijk weten dat Brigitte wel veel weg heeft van Ash, een champion van Paladins, de free-to-play tegenhanger van Overwatch uit de stal van Hi-Rez Studios. Ash zit al een tijdje in Paladins en dus vroeg Chisam zich af of ze bij Blizzard misschien bij jaar inspiratie zijn gaan halen.

Uiteindelijk is de suggestie van Chisam eerder een knipoog naar de periode toen veel mensen zeiden dat Paladins een kopie was van Overwatch en dat de champions van Paladins gewoon gebaseerd waren op die van Overwatch. Dat is echter altijd ontkend geweest door Chisam, die zei dat Paladins gebaseerd is op een free-to-play shooter concept van de studio uit 2010, dat dan weer wel gebaseerd was op Team Fortress 2, en dat veel champions van Paladins reeds speelbaar waren in een bèta nog voor Overwatch er was. Zulke gelijkenissen zijn er nu eenmaal in MOBA-genres en daar valt weinig aan te doen, dus of het nu de pot is die de ketel iets verwijt of omgekeerd, dat maakt uiteindelijk weinig uit.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.