4gamers.be

Ook in België doet Assassin's Creed Origins het aanzienlijk beter dan vorige games

Door Jay, 06-03-2018 10:10

Na de problemen met Assassin's Creed Unity kregen Ubisoft en de franchise een stevig pak rammel. Een jaar later werd nog Assassin's Creed Syndicate gelanceerd, maar toen al was duidelijk dat de reeks een jaartje rust nodig had om herboren te kunnen worden. Dat jaartje zonder grote Assassin's Creed game heeft de reeks duidelijk deugd gedaan. Assassin's Creed Origins werd immers goed onthaald en dat is niet alleen te merken aan de reviews maar ook aan de verkoopcijfers.

Een tijdje geleden liet Ubisoft weten dat Assassin's Creed Origins bijna dubbel zoveel over de (virtuele) toonbank gaat als Assassin's Creed Syndicate, de vorige game in de reeks. Wij gingen uit interesse polsen hoe dat zit voor België specifiek, om te zien of ook in ons land Assassin's Creed weer is kunnen rechtkrabbelen.

De resultaten liggen in dezelfde lijn als de algemene trend die Ubisoft ziet. Assassin's Creed Origins wordt namelijk anderhalve tot twee keer zoveel verkocht als Assassin's Creed Syndicate. Daarmee doet de nieuwste game het meteen ook beter dan Assassin's Creed Unity, dat op zichzelf qua verkoop net onder Assassin's Creed Syndicate bleef. Samen met Unity verscheen dat jaar echter ook Assassin's Creed Rogue. Unity en Rogue samen komen wel boven Syndicate uit qua verkoop, maar moeten wel de duimen leggen voor Origins, dat dus duidelijk een nieuwe interesse in de reeks heeft aangewakkerd. Concrete verkoopcijfers kregen we jammer genoeg wel niet mee van Ubisoft.

Assassin's Creed Origins screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.