4gamers.be

Moeder geeft Fortnite de schuld voor asociaal gedrag van zoon

Door Jay, 07-03-2018 14:19, bron: digitalspy

In This Morning, een tv-show van ITV, kwam vandaag een moeder aan bod die Fortnite de schuld gaf voor het asociale gedrag van haar 10-jarige zoon. Hij zou de game zoveel spelen dat hij is gestopt met sociale activiteiten en hij zou voorts ook geërgerd geraken wanneer ze hem vraagt te stoppen met spelen.

Suzanne, zoals de moeder heet, wil dat de leeftijdsrating voor Fortnite wordt opgetrokken. Nochtans is de game nu al 12+ terwijl haar zoon nog maar 10 jaar is en in dat opzicht de game dus sowieso al niet zou moeten spelen. Als ze deze rating al niet volgt, waarom zou ze een strengere rating dan wel volgen?

In de show kwam voorts een psychologe, Emma Kenny, aan bod. Zij adviseert ouders om de tijd die hun kinderen mogen gamen te beperken, te kijken naar de leeftijdsratings en om voor een goede balans met familiale activiteiten te zorgen. Hopelijk heeft Suzanne oren naar dat advies, want een game op zich de schuld geven is natuurlijk vaak makkelijker dan je eigen ouderlijke verantwoordelijkheid nemen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.