4gamers.be

Met deze mensen van de game-industrie heeft Trump vandaag een ontmoeting

Door Jay, 08-03-2018 11:45, bron: ign

Vorige week werd aangekondigd dat president Donald Trump deze week zou samenzitten met leden van de gaming industrie om te bekijken welke maatregelen getroffen kunnen of moeten worden in de nasleep van de recente school shooting die aan 17 mensen het leven kostte. Aanvankelijk was niemand van de gaming industrie daarvan op de hoogte, maar eerder deze week werden dan toch uitnodigingen verstuurd. Nu is ook bekend met wie Trump concreet samenzit, of toch naar wie de uitnodigingen concreet zijn uitgestuurd.

Het gaat om Robert Altman, CEO van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda, Strauss Zelnick, chief executive van Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar en 2K, en Michael Gallagher, de baas van ESA, de Entertainment Software Association, de belangrijkste belangenvereniging van grote developers en publishers. Ook Robert Trump, de broer van Donald Trump die een zitje heeft in de bestuursraad van ZeniMax, zou van de partij zijn.

Naast deze namen zouden ook enkele schrijvers aanwezig zijn die hebben geschreven over de relatie tussen games en geweld. Het lijkt te gaan om schrijvers die effectief een link zien tussen de twee. Voorts valt op dat in een beschrijving van de ontmoeting ook al wordt gesteld dat er inderdaad een link is tussen gewelddadige games en agressie en desentisatie bij kinderen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.