4gamers.be

Witte Huis maakt eigen filmpje met gewelddadige scènes van games

Door Jay, 09-03-2018 15:52, bron: https://kotaku.com/trump-meets-with-game-executives-watches-clips-of-viol-1823628952

Gisteren zat president Donald Trump samen met leden van de gaming industrie om te bekijken welke maatregelen getroffen kunnen of moeten worden in de nasleep van de recente school shooting die aan 17 mensen het leven kostte. Concreet ging het vooral over de invloed die gewelddadige games al dan niet hebben op spelers, en dan vooral jonge mannelijke spelers.

De toon van de bijeenkomst werd al gezet toen aanwezigen een filmpje te zien kregen dat het Witte Huis zelf had samengesteld en dat bestond uit verschillende gewelddadige scènes uit verschillende games. Zo passeerde bijvoorbeeld de beruchte No Russian scène van Call of Duty: Modern Warfare 2 en herkennen we verder ook Dead by Daylight, Sniper Elite 4, The Evil Within, Fallout 4 en meer. Al deze scènes werden door het Witte Huis na elkaar geplaatst, zonder verdere context te voorzien, waarna Trump erop wees hoe gewelddadig dat allemaal toch wel niet was.

Na het bekijken van het filmpje werd de eventuele invloed van gewelddadige games op jongeren besproken en werd de vraag gesteld of dergelijke games spelers niet ongevoelig maken voor geweld. Trump wees er blijkbaar op dat er studies zijn die een verband zien tussen gewelddadige games en echt geweld, maar vanuit de gaming industrie zelf werd dan weer gezegd dat er absoluut geen bewijs is voor een rechtstreeks verband.

Ook aanwezig was een Amerikaanse luitenant die inmiddels op pensioen is en die games eerder al "murder simulators" noemde in zijn boek. Er waren ook mensen aanwezig die gelinkt zijn aan de Parents Television Council, een organisatie die die en wet ondersteunde die de verkoop van gewelddadige games aan kinderen zou verbieden.

Wat de ontmoeting nu precies heeft opgeleverd is onduidelijk of moet nog blijken. In een verklaring liet het Witte Huis weten dat er constructief naar elkaar werd geluisterd en dat de kwestie verder blijft opgevolgd worden.

Hieronder het filmpje dat door het Witte Huis zelf in elkaar geknutseld werd, en dat vrij en zonder beperkingen, context of waarschuwingen te zien is op het YouTube-kanaal van het Witte Huis. Enigszins ironisch aangezien Trump vindt dat dergelijke beelden te makkelijk toegankelijk zijn voor de jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.