4gamers.be

Valve komt weer met eigen games, is jaloers op Nintendo

Door Jay, 09-03-2018 16:10

Gisteren werden heel wat journalisten uitgenodigd bij Valve, voornamelijk om het te hebben over Artifact, hun kaartspel dat er zit aan te komen. Valve lostte wat details over de game, onder meer dat het geen free-to-play zou zijn omdat men niet in de val van pay-to-win wil trappen. In 2019 zou de game voorts ook voor mobile verschijnen. Ook werden de eerste beelden van de game getoond.

Los van Artifact gaf de bijeenkomst journalisten de gelegenheid om Gabe Newell nog eens wat vragen te stellen en natuurlijk gaat het dan al snel over eventuele games van Valve. Met Artifact is natuurlijk al duidelijk dat Valve nog steeds eigen games maakt, maar dat staat desondanks toch al een tijdje op een lag pitje. Newell vertelde echter dat er weer schot in de zaak komt en Valve weer meer met eigen games zou gaan komen.

Wat we precies van die nieuwe games mogen verwachten is natuurlijk nog niet bekend. Eerder al werd wel aangegeven dat Valve aan verschillende VR-projecten en een singleplayer game werkt. Mogelijk wordt daar naar verwezen, maar natuurlijk begint iedereen nu ook weer te speculeren over een nieuwe Half-Life, Portal, Left 4 Dead en noem maar op.

Ook interessant is dat Newell vertelde dat Valve best wel jaloers is op een partij als Nintendo, die vaak creatief uit de hoek komt met hardware waardoor het ook creatief kan zijn met games voor die hardware. Beide kanten van de medaille in handen hebben heeft zo zijn voordelen en daar is Valve zich van bewust, wat ook verklaart waarom Valve zich de laatste tijd ook meer en meer is gaan bezighouden met hardware, de ene keer al wat succesvoller dan de andere keer.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.