4gamers.be

Hackers viseren accounts van Fortnite spelers

Door Jay, 13-03-2018 09:38, bron: https://kotaku.com/fortnite-players-are-getting-fraudulent-charges-for-hun-1823698792

Populaire games hebben niet alleen veel spelers, vaak trekken ze ook heel wat cheaters en hackers aan. Dat is bij Fortnite niet anders. Vooral in de loop van de laatste maanden, wanneer Fortnite: Battle Royale populair is geworden, zijn hackers de accounts van spelers meer en meer gaan viseren. Spelers kunnen zo voor honderden dollars opgelicht worden wanneer hackers in-game currency en andere zaken kopen.

Bij Epic zijn ze op de hoogte van de problemen, maar van een kwetsbaarheid aan hun kant lijkt er geen sprake. Epic verwijst naar "bekende hacking technieken" die gebruikt worden. Men gaat niet verder in detail, maar mogelijk gaat het om de gekende gevallen van phishing, virussen en dergelijke. Epic maakt er alleszins geen probleem van om een refunds te geven aan gedupeerden en werkt actief met hen samen om hun account weer veilig te krijgen.

Of je nu Fortnite speelt of iets anders, voorzichtig zijn blijft natuurlijk de boodschap. Epic wijst er bijvoorbeeld op dat het multi-factor authentication aanbiedt. Wie vermoedt dat zijn of haar account in verkeerde handen gevallen is, wordt aangeraden meteen contact op te nemen met support.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.