4gamers.be

EVE Online eert Stephen Hawking met lichtspektakel

Door Jay, 16-03-2018 11:49

Stephen Hawking stierf eerder deze week, op 14 maart 2018. De Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige werd 76 jaar ondanks de neurologische ziekte ALS, die hem permanent aan zijn rolstoel bond. Ook spelers van het populaire MMO-spel EVE Online zijn in rouw en plaatsen bakens van licht doorheen de spelwereld, als hulde aan een exceptioneel man.

De bakens worden in EVE Online gebruikt om spelers toe te laten aan ‘warp speed’ te reizen. Wanneer zo’n baken geplaatst wordt, komt er een enorme hoeveelheid licht vrij en spelers laten ze achter doorheen heel het heelal als gloeiend symbool voor de wetenschapper.

Normaal gezien is het verschijnen van zo’n baken niet zo fijn voor de speler die dit ziet. Het betekent namelijk dat een andere speler naar jouw deeltje van de kosmos onderweg is, wat vaak niet veel goeds voorspelt. De voorbije dagen hebben ze echter een andere betekenis gekregen: hoop.

Naast het plaatsen van de bakens heeft één speler zich erop toegelegd te reizen naar Molea, een soort van ruimteschepenkerkhof in een uithoek van de wereld van EVE. Eenmaal daar aangekomen willen de aanwezige spelers een permanent symbool plaatsen voor Hawking.

Geschreven door Brent.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.