4gamers.be

Ataribox onthult naam en controllers

Door Jay, 20-03-2018 09:43

Atari heeft de officiƫle naam van zijn zogenaamde Ataribox onthuld. Die zal door het leven gaan als de Atari VCS, wat staat voor Video Computer System. Ook werden prototypes van de controllers onthuld, maar met een release in de loop van de komende maanden is het redelijk onwaarschijnlijk dat aan het ontwerp van die controllers nog veel zal veranderen. De ene controller is een joystick zoals we die kennen van de Atari 2600, terwijl de andere controller sterk aanleunt bij Xbox-controller.

Een pre-order datum voor de Atari VCS wordt volgende maand onthuld. Eerder werd gezegd dat de console in de lente van dit jaar zou verschijnen voor 249 dollar tot 299 dollar, mogelijk afhankelijk van de versie die je kiest. Mogelijk wordt daarmee verwezen naar het design van de console. Eerder werd al gezegd dat een houten versie en een zwart/rode versie zou worden gelanceerd. Het is niet duidelijk of dat prijsverschil ook andere interne specificaties inhoudt.

Wat die specs betreft trouwens zou de Ataribox beschikken over een AMD processor en Radeon Graphics, met een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Eerder werden al HDMI, 4x USB en SD bevestigd qua aansluitingen. De console zou kunnen dienen voor streamen, multimedia, web browsing en natuurlijken gamen. Heel wat retro klassiekers zouden standaard al van de partij zijn, maar daarnaast zou de console ook "current gen content" van verschillende partijen kunnen draaien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.