4gamers.be

Vivendi verkoopt alle aandelen van Ubisoft

Door Jay, 21-03-2018 09:57

Het is geen geheim dat Vivendi de afgelopen jaren heel wat aandelen van Ubisoft heeft gekocht in de hoop zo een vijandige overname te kunnen bewerkstelligen. Zo'n vijandige overname kunnen wanneer Vivendi 30% van de aandelen van Ubisoft in handen krijgt. Op dat moment vereist de Franse wet namelijk dat Vivendi een overnamebod doet. Gaan voldoende aandeelhouders daarmee akkoord, dan is de overname een feit. Ubisoft was al een tijdje bezig om zo'n overname tegen te werken, onder meer door nieuwe bestuursleden aan te stellen, eigen aandelen in te kopen en dergelijke. Nu lijkt er een einde te komen aan de strijd van Ubisoft tegen die dreiging van de vijandige overname.

Ubisoft en Vivendi zijn namelijk tot een overeenkomst gekomen waarbij Vivendi al zijn aandelen van Ubisoft verkoopt. Vivendi heeft 27,3% van de Ubisoft-aandelen in handen, waarvan Ubisoft zelf een deel zal terugkopen. Ook de Guillemot broers kopen aandelen en daarnaast zijn er nog wat investeerders en andere partijen die erbij betrokken worden. De Chinese grootmacht Tencent is daar een van. Het krijgt zo 5% van de aandelen van Ubisoft in handen. Tegelijk hebben Ubisoft en Tencent een "strategisch partnerschap" voor de toekomst aangekondigd. Op die manier zou Ubisoft sterker kunnen spelen op de Chinese markt. De twee werkten al samen voor mobile games, maar daar zouden nu ook pc-games aan worden toegevoegd.

Een mooie overwinning dus voor Ubisoft, dat door deze overeenkomst weer een tijd zeker lijkt van zijn onafhankelijkheid. Vivendi loopt echter niet met lege handen weg. Het investeerde ongeveer 750 miljoen dollar in de aandelen van Ubisoft en verkoopt die nu terug voor 2 miljard dollar. Een mooie winst dus, al zijn de plannen op lange termijn met Ubisoft natuurlijk wel verleden tijd nu. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Vivendi beloofd de komende 5 jaar geen aandelen meer te zullen kopen van Ubisoft.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.