4gamers.be

Nederlander geëerd voor ondersteunen van games in ontwikkelingslanden

Door Jay, 22-03-2018 16:33

Rami Ismail, een Nederlander van 29 jaar, kreeg gisteren de Ambassador Award in San Francisco, een soort van Oscar voor de game-industrie. Rami vliegt namelijk al jaren de hele wereld rond om mensen in ontwikkelingslanden te helpen bij het maken van videogames.

Rami is één van de twee oprichters van Vlambeer, een Nederlandse game developer die we vooral kennen van games zoals Nuclear Throne en GUN GODZ. Hun bekendste project is anders wel Ridiculous Fishing, een game voor mobile uit 2013 die zelfs Apple’s Game of the Year Award won. Met het geld dat ze toen verdienden, vliegt Rami nu naar plekken waar games maken helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Elke keer dat Rami terugkomt bij een studio die hij begeleidt, is hij verrast door de vooruitgang die ze hebben gemaakt. Zelf zegt hij dat de games die ze in die landen maken nooit door Europese of Amerikaanse ontwikkelaars zouden gemaakt kunnen worden omwille van de vele cultuurverschillen. Ook ziet hij de hoop in mensen, overal waar hij komt. Zo is hij op plekken geweest waar burgeroorlog woedde, en zelfs daar bleven de kinderen games spelen. "Gewoon om even de problemen te vergeten en de held te kunnen zijn," aldus Rami.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.