4gamers.be

Overwatch ontvangt "Avoid as Teammate" feature

Door Jay, 26-03-2018 11:04

Blizzard heeft Overwatch voorzien van een nieuwe feature die door heel wat spelers waarschijnlijk met open armen wordt ontvangen. De "Avoid a Teammate" feature maakt het namelijk mogelijk dat spelers andere spelers selecteren die ze (tijdelijk) niet meer in hun team willen, om wat voor reden dan ook. Soms geraken spelers namelijk gefrustreerd door teamgenoten, terwijl die strikt genomen niet per se een overtreding begaan waarvoor je ze kan rapporteren. 

Het systeem heeft wel enkele beperkingen en mogelijk negatieve gevolgen voor de game, maar Blizzard houdt dit alles goed in het oog om eventueel bij te sturen indien nodig. Om te beginnen kunnen spelers slechts twee spelers tegelijk op hun "Avoid as Teammate" lijstje hebben. Hiermee hoopt Blizzard de nieuwe feature geen al te grote of negatieve impact te laten hebben op queue times, al zou het kunnen dat die wachttijden voor games door de feature toch langer worden, zeker in kleinere regio's of op minder drukke momenten en in hogere levels, waar sowieso al minder spelers zitten. Ook blijven spelers slechts 7 dagen op de lijst staan. Daarna kunnen ze weer worden toegevoegd natuurlijk, maar standaard worden ze na 7 dagen weer verwijderd. Als de impact beperkt blijft, wil Blizzard het aantal spelers dat op de lijst kan staan uitbreiden.

Natuurlijk heeft dit systeem mogelijk ook een negatieve impact op de queue times van spelers die bij meerdere spelers op de "Avoid as Teammate" lijst staan. Als dat het geval is, krijgen die spelers een melding daarvan. Hopelijk zet dat hen aan het denken omtrent hun gedrag en anders wordt hen aangeraden om zelf een party samen te stellen en zo een ander team te vinden om tegen te spelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.