4gamers.be

Microsoft stelt nieuwe regels voor om vuilbekkerij en fraude te bestrijden

Door Jay, 27-03-2018 15:41, bron: https://www.eurogamer.net/articles/2018-03-27-microsoft-to-clamp-down-on-offensive-language-across-xbox-live-skype-office-everything

Microsoft heeft nieuwe regeltjes voorgesteld die bedoeld zijn om eerdere regeltjes te verduidelijken en uit te breiden, onder meer wat vuilbekkerij en frauduleuze activiteiten betreft.

Het gebruiken van scheldwoorden of grove taal op Xbox Live zal voortaan strenger opgevolgd en bestraft worden door Microsoft. Ook Skype en zelfs gedeelde Word-documenten kunnen je in problemen brengen door de geüpdatete Code of Conduct van de mediagigant. Bega je een overtreding dan is een straf mogelijk, zoals bijvoorbeeld een ban of zelfs het verliezen van geld dat aan je account gekoppeld is.

Ook staat er dat, mocht je account onderzocht worden, Microsoft het recht heeft om jouw content te bekijken om het probleem op te lossen, iets waar nu al heel wat commentaar op komt omdat het de privacy zou schenden. Microsoft zelf benadrukt wel dat het zijn services niet actief monitort en dat mensen dus niet bang moeten zijn dat ze actief in de gaten worden gehouden.

De veranderingen aan de Microsoft Service Agreement worden ingevoerd vanaf 1 mei 2018, maar het valt nog af te wachten hoe streng men de nieuwe regels zal toepassen. Vermoedelijk zijn de nieuwe regels vooral bedoeld om Microsoft de middelen te geven om op te treden wanneer het dat nodig acht, zonder dat daarom vrienden die onderling eens vloeken op Skype zullen worden aangepakt. Nergens wordt trouwens beschreven wat "offensive language", zoals het genoemd wordt, precies inhoudt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.