4gamers.be

Middle-Earth: Shadow of War verwijdert alle microtransacties

Door Jay, 03-04-2018 09:50

Warner Bros. heeft aangekondigd dat later dit jaar alle microtransacties verdwijnen uit Middle-Earth: Shadow of War. Een half jaar na de release is men blijkbaar tot het inzicht gekomen dat de microtransacties het Nemesis systeem ondermijnen, waardoor meteen ook de kern van de game onderuit gehaald wordt. Het Nemesis systeem heeft namelijk de bedoeling persoonlijke banden te smeden met vrienden en vijanden in de spelwereld. Microtransacties maken het echter mogelijk om gewoon Orcs te kopen en hoewel dit weliswaar extra opties biedt voor spelers, neemt het ook veel weg wat de speelervaring betreft.

Concreet zullen Gold, War Chests en de Market via een update op 17 juli uit Shadow of War verdwijnen, waardoor er geen mogelijkheden meer zijn om echt geld uit te geven in de game. Spelers kunnen nog tot dan hun Gold spenderen. Loot chests op zich blijven trouwens wel nog bestaan, maar je zal ze niet met echt geld kunnen kopen.

Verder komen er ook veranderingen aan Shadow Wars, zeg maar de end/post game content van Shadow of War. Daarvoor komt er een reset, maar wie de Shadow Wars al beëindigd heeft, blijft die progressie behouden. De nieuwe versie belooft meer narratieve elementen en zou nog wat verbeteringen aanbrengen om van Shadow Wars een beter geheel te maken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.