4gamers.be

GTA V is meest winstgevende entertainment product ooit

Door Jay, 09-04-2018 13:55, bron: https://www.marketwatch.com/story/this-violent-videogame-has-made-more-money-than-any-movie-ever-2018-04-06

Dat GTA V en het daarbij horende GTA Online een goudmijn zijn, is al lang duidelijk, maar de game blijkt ook het meest winstgevende entertainment product ooit te zijn. Sinds de release in september 2013 werden van GTA V al zo'n 90 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het op de derde plaats staat van meest verkochte games. Op éde tweede plaats staat Minecraft met 144 miljoen verkochte stuks en bij Tetris, de nummer één, staat de teller op 170 miljoen als je de verschillende ports voor mobiele telefoons en dergelijke meerekent.

GTA V als game is natuurlijk wel duurder om aan te schaffen dan Minecraft en Tetris, waardoor de prestatie van GTA V qua verkoop eens zo indrukwekkend is, ook al omdat de game nog steeds goed verkoopt, zoveel jaar na release. Het succes van GTA V heeft dan ook al de nodige centjes opgeleverd. Voor de ontwikkeling van de game werd een budget van 265 miljoen dollar voorzien, maar inmiddels heeft de game al 6 miljard dollar opgeleverd.

Hiermee is GTA V het meest succesvolle op zichzelf staande entertainment product ooit wat winst betreft. Geen andere game, film, boek of wat dan ook komt in de buurt. Ter vergelijking: Avatar, een van de meest succesvolle films ooit, leverde "slechts" 2,8 miljard dollar op en ook de meest succesvolle Star Wars films komen niet in de buurt van die 6 miljard dollar.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.