4gamers.be

GTA IV verliest binnenkort een deel van soundtrack - update

Door Jay, 11-04-2018 09:41, bron: kotaku

Update

Rockstar heeft inmiddels bevestigd dat er inderdaad nummers zullen verdwijnen uit GTA IV. Het zou daarbij vooral gaan om nummers van de Russische popzender Vladivostok FM. Wel zou een deel van die nummers vervangen worden door andere nummers, maar meer informatie kon men daarover nog niet kwijt.


Origineel (10/04/2018, 16:25)

Het ziet er naar uit dat GTA IV, dat in 2008 verscheen, binnenkort een deel van zijn soundtrack verliest. Bij Kotaku hebben ze namelijk vernomen dat licenties voor heel wat nummers vervallen op 26 april en dat ze bij Rockstar niet van plan zijn om die licenties te verlengen. Bijgevolg zouden de nummers in kwestie via een patch uit de game gehaald worden. Om welke nummers het gaat, is niet bekend, maar het zouden er "veel" zijn.

Ongebruikelijk is dit op zich overigens niet, maar het valt nog af te wachten hoe hard er zal geknipt worden in de soundtrack. Doorgaans is Rockstar weinig informatief over dergelijke patches. In 2014 bijvoorbeeld kwam uit het niets een patch die 17 nummers verwijderde uit de pc-versie van GTA: San Andreas. Daar werd toen niets over aangekondigd en spelers moesten het zelf ontdekken.

Kotaku heeft wel vernomen dat PS3-spelers de kans zouden krijgen om de nummers die verdwijnen digitaal te downloaden, vermoedelijk zodat ze alsnog in de game gebruikt kunnen worden. Of dit echt het geval zal zijn en hoe dit precies te rijmen valt met de verlopen licenties valt nog af te wachten. Het is voorts niet bekend of ook spelers op pc en Xbox 360 deze optie zullen krijgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.