4gamers.be

Neen, de PS5 is nog niet voor dit jaar

Door Jay, 11-04-2018 16:30, bron: https://kotaku.com/sources-the-playstation-5-is-still-a-ways-off-1825152206

Recent begon de next-gen koorts te stijgen toen ergens gesteld werd dat de nieuwe console van Sony, die we voor het gemak dan maar de PlayStation 5 noemen, wel eens dit jaar nog zou kunnen verschijnen. Die stelling kwam er onder meer op basis van het feit dat er al dev kits in omloop zouden zijn, iets wat op zich trouwens niet zo verwonderlijk is. Heel wat gamesites pikten dit op als nieuws omdat het, tja, bezoekers lokt, terwijl wij het eerder lieten passeren omdat het toch vooral eerder speculatie was. Dan wachten we liever op wat meer betrouwbare bronnen, zoals ze die meestal bij bijvoorbeeld Eurogamer of Kotaku wel hebben.

Bij Kotaku hebben ze nu van twee verschillende, betrouwbare bronnen vernomen dat het onwaarschijnlijk is dat de PS5 in 2019 verschijnt, laat staan in 2018. De nieuwe console zou dus ten vroegste in 2020 verschijnen, iets wat eigenlijk al meer in de realistische lijn der verwachtingen ligt.

De bronnen in kwestie gaven ook wel aan dat er in principe veel kan veranderen bij de planning van een nieuwe console. Sony moet voor zichzelf bijvoorbeeld uitmaken voor welke hardware men precies kiest en of het al dan niet de moeite is om bijvoorbeeld nog iets langer te wachten om nog iets sterkere hardware te kunnen hebben. Het is echter niet omdat de finale specs nog niet bekend zijn dat er nog geen dev kits kunnen zijn, alleen komen die vaak in meerdere versies, met telkens andere, meer accurate specs. Ook kunnen beslissingen van concurrenten een invloed hebben op de release van een nieuwe console. Als Microsoft bijvoorbeeld dit jaar wel al zijn next-gen console lanceert (iets dat we niet verwachten, overigens), zou het kunnen dat Sony de release van hun nieuwe console vervroegt.

Met andere woorden: het is gevaarlijk om zaken voor te stellen alsof ze al definitief vastliggen, maar dat gezegd zijnde lijkt de kans toch wel erg klein dat de nieuwe generatie consoles dit jaar al verschijnt, ook al werd dat onlangs van vele daken geschreeuwd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.