4gamers.be

Twitter heeft het niet zo voor foto van man die Peach masker opzet

Door Jay, 15-04-2018 00:00

Algoritmes en artificiële intelligentie zijn menselijker dan je zou denken. Zo'n technologie is namelijk, net als wij, niet feilloos. Dat is recentelijk nog eens gebleken toen de algoritmes van Twitter een foto van een man die een groot Peach masker op zijn hoofd zet als aanstootgevend bestempelde. Het algoritme van Twitter is bedoeld om NSFW-beelden te censureren, maar blijkbaar slaat het de bal dus wel eens mis.

Het gevolg is dat de Twitter account van Supper Mario Broth, een blog die zich focust op bizarre en leuke weetjes omtrent de geschiedenis van Nintendo, een tijd gebrandmerkt werd als zijnde een profiel dat mogelijk "gevoelige content" toont. Wie het profiel wil bekijken, moet daar uitdrukkelijk zelf voor kiezen. Leuk is anders natuurlijk. Gelukkig kon het foutje in kwestie na enige moeite en contact met Twitter worden rechtgezet, al is nog onduidelijk waarom de afbeelding niet door Twitter gesmaakt werd.

De foto die door Twitter als aanstootgevend werd bestempeld betreft trouwens een screenshot uit onderstaande video van KCLcreations, dat verschillende keren met Nintendo heeft samengewerkt voor reclamespotjes. In dit geval ging het om een behind-the-scenes video van een reclameshoot voor Mario Superstar Baseball uit 2005.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.