4gamers.be

DONTNOD trekt naar de beurs, plant twee nieuwe IP's

Door Jay, 18-04-2018 11:33

DONTNOD, dat we vooral kennen van Life is Strange, trekt naar de beurs. Op die manier wil de studio extra geldmiddelen aantrekken die het kan gebruiken om de ontwikkeling van eigen games deels mee te bekostigen, waardoor DONTNOD in de praktijk mee uitgever wordt van die games. Momenteel moet de studio nog een beroep doen op externe uitgevers voor alle kosten, waardoor ook een groot deel van de winst naar die uitgevers gaat. Door zelf te investeren in de eigen ontwikkeling, kan ook een groter deel van de winst binnen de studio blijven.

Zoals gezegd kennen we DONTNOD vooral van Life is Strange (Square Enix), waarvoor momenteel een sequel ontwikkeld wordt. Eerder bracht de studio al Remember Me (Capcom). In juni brengt het, in samenwerking met Focus Home Interactive, Vampyr uit, terwijl er ook met Bandai Namco aan een nieuwe game wordt gewerkt die later dit jaar nog onthuld zou worden. Verder zou DONTNOD in gesprek zijn met een grote uitgever voor het maken van twee nieuwe IP's. De toekomst lijkt er dus goed uit te zien voor de Franse studio.

Life is Strange screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.