4gamers.be

Microsoft aangeklaagd wegens inbreuk op patenten

Door YoniVL, 24-04-2018 15:45, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-04-24-microsoft-accused-of-egregious-and-wilful-patent-infringement

Microsoft is aangeklaagd door de bedrijven Infernal Technologies en Terminal Reality, omdat het bewust inbreuk zou gepleegd hebben op twee patenten rond het weergeven van belichting en schaduwen in games. Terminal Reality zou de Infernal Engine, die gebruikmaakt van de patenten, herwerkt hebben tijdens de ontwikkeling van eigen projecten zoals Bloodrayne en The Walking Dead: Survival Instinct, om daarna aan andere studio's een licentie uit te geven voor die herwerkte engine. Bij Microsoft echter zouden ze voor verschillende van hun games, zoals Halo 5, Crackdown en Sea of Thieves, de gerelateerde patenten geschonden hebben.

Infernal Technologies en Terminal Reality beweren dat Microsoft zich zeer bewust was van het bestaan van de twee patenten, omdat een eigen aanvraag van Microsoft voor een patent omwille van de twee eerdere patenten in 2007 werd verworpen.

Infernal Technologies en Terminal Reality spanden in 2015 ook al een rechtszaak aan tegen EA en die werd in 2017 geschikt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.